Poradna Franke SID 651 kávová

Autor: | Vloženo: 21.11.2012 000 17:26 | Témata: Poradna Franke SID 651 kávová

Je lepší tectonite nebo fragranit?

Rozhoduji se mezi tímto dřezem a fragranit STG 614?Můžete mi prosím poradit? Někdo říká že je leší tectonite někdo fragranit.Děkuji za opdpověď.

  • 21. listopadu 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    Fragranit je dřez granitový tedy 80% drceného křemičitého písku a pojivo. Tectonite je kompozitní dřez (plast). Fragranitové dřezy mají navíc antibakteriální úpravu. Granitový dřez je odolnější proti poškrábání a případné poškození se dá opravit u Tectonite dřezů to nelze.
    Určitě je dobré dřezy vidět a osahat si materiáyl. U nás na prodejně v Pardubicích je máme vystavené. Hodně zákazníku po zhlédnutí dřezu tectonite se rozhodne pro Fragranit.
    Dřezy prodávám již mnoho let a určitě dávám přednost a doporučuji dřezy granitové.

    s pozdravem
    Aleš Hlaváček
    www.dobracena.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (24)
    • Ne (2)
  • Monika74

    Monika74

    21. listopadu 2012

    Dobrý den,

    dřezy prodáváme už dlouho a mohu říci, že granitové dřezy jsou kvalitnější, je to 80% kameniva a 20% pojiv a barviv. Tectonitové dřezy jsou ze syntetického materiálu.
    Obojí vydrží až 280°C, jsou odolné vůči chemikáliím a kyselinám běžně používaným v kuchyni (ocet, kyselina citrónová,...), jsou stálobarevné (nezatřísní je řepa, červené víno,...), nebo je možné to snadno vyčistit (CIF,...).
    Nutno také říci, že za celou dobu, co prodáváme Tectonitové dřezy jsme na ně neměli jedinou reklamaci, takže jsou zákazníci také spokojeni, ale myslím si, že granit je granit a pokud nejde vyloženě jen o finance, doporučila bych granit.

    Kompletní sortiment, včetně výhodných setů (granit i tectonite) naleznete na http://www.vestavba-spotrebice.cz/?

    výhodné sety (granit i tectonite)
    http://www.vestavba-spotrebice.cz...?

    za internetový obchod www.vestavba-spotrebice.cz
    Ing. Monika Novotná
    776 30 20 20

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (10)
    • Ne
    • Gabriela

      21. listopadu 2012 - Gabriela

      Původně jsem byla rozhodnutá pro granit barva pískový melír,ale po přečtení popisu v katalogu FRANKE jsem začla váhat.U tectonite uvádí odolnost vůči chemikáliím a kyselinám používaných v kuchyni, ale u granitu to neuvádí.Máte někdo nějakou zkušenost s čistícím prostředkem Pulirapid-čistím s ním nerezové hrnce a mám obavy co to udělá na tom granitu?Děkuji za odpověď.


    • Dobracena.cz

      21. listopadu 2012 - Oficiální zástupce obchodu Dobracena.cz

      Granitové dřezy od firmy franke patří v kvalitě mezi nejlepší. Už jsme sami pákrát prováděli naše nezávislé testy odolností proti zabarvení, poškrábání, reakce na chemikálie a vždy dopadli nejlépe. Zatím na dřezy Franke nemáme žádné stížnosti a to jich prodáváme tisíce již více jak 10let. Dřezy Tectonite prodáváme cca 2roky a taktéž žádné stížnosti, ale dřez je prostě na omak plastový, což odrazuje hodně zákazníků. Tím vůbec nesnižuji jejich kvalitu, prodejnost stále roste.
      Franke tím vyplnilo místo na trhu mezi nerezem a granitem.
      Na údržbu všech typů doporučujeme používat čistící pastu Twister http://www.dobracena.cz...
      Pasta perfektně čistí a na dřezu utvoří mikrofilm, který brání dobře proti znečištění.

      s pozdravem
      Aleš Hlaváček
      www.dobracena.cz


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.